Lokale veranderingen en maatregelen 2021

Publicatiedatum: 
5 januari 2021

Kwaliteitsbijdragen 1e helft 2021

Het bestuur van de Stichting heeft besloten om de periodieke (halfjaarlijkse) kwaliteitsbijdrage (1e helft 2021) te verlagen met 50%. Samen met de uitgestelde helft van de factuur van deel 2, 2020 levert dit een totaalbedrag op van €90 ex btw. December 2020 zijn de facturen verstuurd.

Taxidaklicht

De verplichting tot het voeren van een taxidaklicht (met uniek taxikeurmerknummer en keurmerklogo) wordt uitgesteld tot in ieder geval 1 april aanstaande. Dan wordt het verplicht om een herkenbare taxidaklicht-sticker te gaan gebruiken. Verstrekking van de gratis stickers gaat via het taxiloket van de taxistichting (SKB) in het Stadskantoor in maart (indien mogelijk, gelet op de dan geldende overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het corona virus). Verdere informatie over de uitgifte volgt nog in een later stadium. Het niet voeren van een herkenbaar taxi-daklicht is vanaf dan een overtreding van de taxiverordening en kan bestraft worden. Voor het daklicht zelf moeten chauffeurs zelf zorgdragen. Meer informatie is reeds eerder gedeeld via een aparte taxi-brief.

Voor het aanmaken van een taxidaklicht-sticker willen wij weten:

  • of u een kleine of grote daklicht-sticker wilt hebben
  • en of u een sticker wilt die continu kan blijven zitten en lang meegaat, of een sticker die meerdere keren verwijderd en opnieuw aangebracht kan worden?
  • Dit kunt u mailen naar info@kwaliteitstaxibreda.nl. Vermeld hierbij naam taxichauffeur, bedrijfsnaam, maat daklicht (lengte / breedte van zijkant taxidaklicht) en SKB taxikeurmerk nummer. 

Aanpassing kwaliteitsregels/pinautomaat

In het eerste kwartaal van 2021 worden de aangepaste nadere regels vastgesteld door het College van B&W. Een van de nieuwe regels wordt de verplichte aanwezigheid van een werkende pinautomaat.