Coronamaatregelen december 2020 / januari 2021

Publicatiedatum: 
5 januari 2021

De Corona crisis heeft ons nog steeds in de greep en ook taxichauffeurs en/of -ondernemers hebben hier mee te maken. De strenge overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gelden nog steeds. Na de persconferentie van premier Rutte (14 december jl.) zijn de overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 nog verscherpt. Via de website Corona.Breda.nl zijn onder andere het laatste Bredase nieuws en de Bredase maatregelen te vinden. Ook vindt u hier linken naar belangrijke sites zoals die van de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio.

Taxi sector Corona protocol

De branchevereniging KNV Taxi heeft recent wederom een vernieuwd consumententaxi corona-protocol opgesteld met richtlijnen over veilig taxivervoer in deze tijden. U vindt dat protocol op de website KNVTaxi.

Specifieke lokale taximaatregelen.

  • Het fysieke taxiloket van de Stichting Kwaliteitstaxi Breda (normaliter geopend op woensdagmiddagen in het Stadskantoor) is nog steeds gesloten. Wel is de SKB digitaal bereikbaar, o.a. via het contactformulier of per mail info@kwaliteitstaxibreda.nl en op afspraak (bijvoorbeeld om een taxikeurmerkcertificaat in te leveren of een nieuwe aan te vragen).
  • De inzet van taxi-stewards (bij de taxistandplaats Nieuwe Prinsenkade) is nog steeds opgeschort (vanwege de sluiting van de horeca).
  • Voor zover mogelijk zullen er mysteryguest ritten worden uitgevoerd.