Stewards leiden taxivervoer in goede banen

Publicatiedatum: 
4 juni 2019
Bij wijze van proef worden komende maanden diverse keren taxi-stewards ingezet. Start was bij Breda Jazz Festival.

De stewards worden ingezet op en bij de taxistandplaats Nieuwe Prinskade. Tijdens Breda Jazz Festival waren de stewards 's avonds laat en 's nachts van 30 op 31 mei en van 1 op 2 juni aanwezig.
Lees het artikel op Omroep Brabant

Vanaf 6 juli zijn ze er elke zaterdagavond en -nacht, uitgezonderd 27 juli en 3 augustus. De taxi-stewards zijn er om service aan klanten te verlenen, de sfeer te bewaken en de gang van zaken op de standplaats soepel te laten verlopen. Ze werken nauw samen met de Boa's en de politie en brengen rapport uit aan de gemeente en de Stichting Kwaliteitstaxi Breda. De stewards zijn te herkennen aan hun lichte jassen en een mouwband met de tekst: Taxisteward.

Breda wil dat bezoekers van de binnenstad zich echt welkom voelen in de stad. Maar ook dat zij op een prettige en veilige manier naar huis gebracht kunnen worden. De taxibranche, de SKB en de gemeente werken aan gastvrij, klantvriendelijk en veilig taxivervoer in Breda. Een van de maatregelen is de inzet van taxi-stewards.